Så fungerar billånet

Funderar du på att köpa en ny bil, men har svårt att se hur du ska få ekonomin att gå ihop? Inför ett bilköp behöver du först och främst se till att du har en budget som håller och sälja av eventuella andra fordon om så önskas.

Det är inte helt ovanligt att byta in den bil man har för att sedan använda pengarna som en del av betalningen på nästkommande bil. Detta är ett bra alternativ för dig som redan har ett fordon som är värt en hel del pengar. Har du däremot en äldre bil som har gått många bil kan det vara bättre att titta på andra lösningar, eftersom du troligtvis inte kommer få det fulla belopp du vill ha.

Ansök om ett billån för finansiering

Med hjälp av ett billån kan du snabbt och enkelt få pengarna till din nya bil inom loppet av bara några minuter. Du får just det belopp som du behöver för att köpa din nya bil och kan använda fordonet som säkerhet för bättre ränta. Hos Lendo kan du jämföra billån för att hitta den bästa aktören och långivaren för just dig!

Men att ta ett lån innebär också att du ingår ett avtal med en bank. Som låntagare är du skyldig att se till att lånet betalas tillbaka i tid och att du följer den avbetalningsplan som ni har satt upp. Du kommer t.ex. att göra en inbetalning varje månad, där både amortering, ränta och årsränta är inkluderad. Hur mycket du får låna beror på din kreditvärdighet, men mellan 60.000-150.000 kronor är inte ovanligt. Observera att billån kräver en kontantinsats, precis som huslånet.