Koppla släpvagn på bilen

För att koppla en släpvagn på bilen är det viktigt att man har en släpvagnskontakt. På Valeryd erbjuder de bland annat just det. Med en släpvagnskontakt från Valeryd kan man vara säker på att man med enkelhet kan koppla fast släpvagnen. De erbjuder även andra tillbehör såsom släpvagnsadapter, kulkoppling, hjulbroms, bromsstång och mycket mer. Därför kan man hitta allt man egentligen behöver till bilen eller släpvagnen. Det finns även reservdelar till lastbilar om man eventuellt behöver det.

Det är viktigt med dragkrok

Det finns bilar utan dragkrok och därför är det viktigt att se till att bilen i fråga har en dragkrok, om man exempelvis har planer på att dra släpvagn. Vissa bilar har dock avtagbar dragkrok som kan vara en fördel om man inte vill ha dragkroken på bilen hela tiden. Modernare bilar har också en så kallad infällbar dragkrok, vilket innebär att den fälls in per automatik med ofta en knapptryckning. Det är också en stor fördel om man har svårt att få loss dragkroken och dessutom kommer den inte bort. Liksom alla delar på bilen kan även dragkroken rosta och det är därför också ytterligare en fördel om man har en avtagbar dragkrok.

Se till att allt sitter ordentligt

När man ska köra släpvagn är det viktigt att den sitter fast ordentligt så att den inte utgör en risk. Det är även viktigt att kontrollera att alla lysen fungerar. I trafiken är det lag på att man ska ha lysen eftersom hela ekipaget ska synas. Om det inte gör det kan det bli väldigt farligt och det kan medföra skador och i värsta fall död om det vill sig riktigt illa. Det är därför viktigt att ta en extra kontroll innan man åker iväg med släpvagnen. Detta gäller oavsett om man endast kör bil eller har en släpvagn påkopplad.