Så får du bilen att hålla längre

För att din bil ska kunna hålla riktigt länge är det viktigt att du underhåller den på rätt sätt. När bilen är smutsig är det t.ex. viktigt att du tvättar den med ett bra bilschampo och att du får bort salter från bilvägarna för att förhindra rost. Det är också viktigt att du underhåller bilens insida, t.ex. genom att boka in service.

Service är något som alla bilägare bör göra minst en gång om året. När bilen genomgår service kontrolleras bland annat motor och bromsar, såväl som belysning och elektronik. Service är något som alltid bör genomföras på en auktoriserad verkstad och således inget du bör göra själv om du inte har gedigen kunskap inom ämnet.

Därför är service viktigt

Det finns flera orsaker till varför service är viktigt. Du kan enkelt finansiera din service genom att först kontakta Diamantbrev för att panta ditt guld och dina smycken. Diamantbrev ger dig en snabb värdering på dina föremål och skickar sedan över pengarna till ditt bankkonto. Service kan kosta mellan 1000-5000 kronor beroende på bil, men genom att panta slipper du påfresta ekonomin.

Vilka är då fördelarna med service och vad är det som gör att det är så viktigt för bilens livslängd? När bilen genomgår service kan man säga att den också genomgår en ”helkroppskontroll”. Allt från elektronik till motor kontrolleras så att du kan känna dig trygg på vägarna. Är det något som är trasigt eller behöver fyllas på ser verkstaden till att hjälpa dig med det. Att serva bilen är valfritt, men A och O för att ha ett tryggt och välfungerande fordon.