Laddhybridbil och hybridbil

Om du är osäker på om du vill ha en bensindriven bil eller en elbil kan du ta en titt på laddhybridbilar. Det är nämligen en bil som både har en bensin- eller dieseldriven motor och en elmotor. Det finns en annan variant som endast kallas för hybridbil. Skillnaden mellan en laddhybrid och en hybrid är att laddhybridens elmotor går att ladda upp medan en hybridbils laddas av bilens bromssystem eller dess vanliga motor.

Hybridbilar går endast att köra lite kortare sträckor när du använder elmotorn. Den bilen passar därför bäst om du bor i staden. Om du kör utanför staden måste du istället använda dig av förbränningsmotorn.

En laddhybrid däremot kan du ladda upp när det behövs och är därför bättre om du bor i ett mindre samhälle, eller endast använder elmotorn när du besöker städer. Men motorn i en laddhybrid är också rätt blyg, det sägs att du kan köra ungefär 50 kilometer innan du måste ladda den igen.

De flesta större biltillverkare som finns tillverkar idag någon typ av hybridbil, och fler och fler börjar komma ut med elbilar. Vilket alternativ som är bäst för dig beror på vad du har för behov helt enkelt.