Att köra en elbil

Elbilar finns idag i många utföranden, som sportbilar, kombibilar, vanliga personbilar, lastbilar och skåpbilar. Det betyder alltså att idag kan du köpa en elbil till både företag och till dig som privatperson. En faktor med elbilar som är viktig för många är hur långt du kan köra på laddningen, och de flesta elbilar har en räckvidd på cirka 500 kilometer idag. Det räcker rätt väl till de flesta personer. Dock börjar det bli mer och mer vanligt för elbilar att ha ännu längre räckvidd på sina laddningar, upp till 1000 kilometer. Med en sådan laddning kan du ta dig rätt långt genom vårt land.

Fördelarna med elbilar är många, de har bland annat en bra acceleration. Några av de snabbaste som finns kan på tre sekunder ta sig från 0-100 kilometer i timmen. Standardelbilarna klarar den accelerationen på drygt sex sekunder. Elbilar har även många hjälpsamma funktioner, bland annat självkörning och parkeringshjälp. Funktionerna kan dessutom uppdateras.

En nackdel med elbilarna är att de är väldigt tysta. Det kan göra det svårt för andra personer ute på vägarna att höra bilen i god tid. Speciellt personer som är ute och går.