Tjänstebil eller förmånsbil – vad ska man välja?

Ett vanligt missförstånd är att tjänstebil och förmånsbil är samma sak, men så är inte fallet. Vid första anblick kan de båda förmånerna likna varandra på många sätt, men här finns stora skillnader som är viktiga att veta om – speciellt om du får möjlighet att välja mellan förmånsbil och tjänstebil på din arbetsplats.

Tjänstebil eller förmånsbil – vad är skillnaden?

Många letar efter svar på frågan Vad är det för skillnad på tjänstebil och förmånsbil? online. Det är enklare än man kan tro. Kort och gott kan man säga att en tjänstebil är en bil som du använder under tiden som du befinner dig på arbetet, medan en förmånsbil också är tillgänglig för dig att använda privat. Hos Holmgrens bil kan du hitta snygga tjänstebilar i alla möjliga modeller och från olika tillverkare. Här får du dessutom ett fast pris direkt, så att du vet hur mycket din tjänstebil kommer att kosta dig.

Vad passar dig?

Vill du kunna använda din bil privat och bara behöva betala förmånsskatt är det en förmånsbil som du ska välja – förutsatt att arbetsgivaren erbjuder förmånsbil naturligtvis. En tjänstebil passar bättre för dig som endast vill använda en lämplig bil i tjänst, men sedan föredrar din privata bil utanför arbetet. Observera att det inte är ovanligt att tjänstebilar kan användas till och från arbetet. På så sätt kan en tjänstebil vara till användning för dig som endast vill kunna ta dig fram och tillbaka till jobbet, men åker kommunalt eller väljer annat transportmedel på helgen.